Współpraca z Uniwersytetem Ekonomicznym w Poznaniu
W dniu 7 czerwca br. w przedsiębiorstwie Wega odbyło się seminarium naukowe z udziałem prezesa spółki Pana Mirosława Januchowskiego oraz współpracowników z naukowcami (prof. dr hab. Aleksander Grzelak, dr Łukasz Kryszak) oraz studentami z Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu (specjalność: zielona gospodarka i zrównoważona konsumpcja). Podjęte zostały problemy funkcjonowania rynku przypraw z uwzględnieniem aspektów zrównoważonego rozwoju. Interesująca dyskusja pozwoliła studentom na zdobycie wiedzy z zakresu rynku przypraw, zarządzania przedsiębiorstwem, czy szeroko rozumianej zielonej gospodarki. Wymiana poglądów umożliwiła ponadto integrację wątków naukowych i praktycznych. Pierwszy z wymienionych dotyczył między innymi konieczności inwestowania w kapitał ludzki, drugi z kolei rosnących wymogów instytucjonalnych w branży spożywczej. Studenci wraz z opiekunami zwiedzili również przedsiębiorstwo Wega oraz zapoznali się z procesami produkcyjnymi.

Masz pytania?
Napisz do nas lub zadzwoń!